понеделник , 20 май 2024
Водещи новини

Проектът за средищните училища продължава и догодина

27 са училищата в област Пазарджик, които работят по проекта „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес“.

От Комитета за наблюдение на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” съобщиха, че проектът ще продължи и през учебната 2014/2015 година.
За учебната 2013/2014 година по проекта работят 796 средищни училища в страната. Формираните групи за целодневна организация на учебния процес са 4 453, като в тях са обхванати 103 499 ученици. Сред тях са и възпитаници на ОУ „Проф. Марин Дринов” и СОУ „Нешо Бончев” в Панагюрище, и ОУ „Отец Паисий“ с.Попинци.
Целодневната организация на учебния процес включва пълния образователен цикъл – задължителна подготовка, задължително избираема подготовка, свободно избираема подготовка, самоподготовка, отдих и игри, хранене. Целта е постигане на общодостъпно, базисно знание основано на принципите на справедливост, толерантност и перспективност.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.