По 12 пазачи по националната програма „Сигурност” в общините Панагюрище и Стрелча

Трудовите договори на 100 безработни лица бяха връчени през изминалата седмица на одобрените кандидати по Национална програма „Сигурност” в област Пазарджик,

съобщиха от Областната администрация. Работодател на назначените базработни по тази програма е областния управител.
Началникът на Районно управление „Полиция” Панагюрище гл. инспектор Петко Шотлеков съобщи за oshtepan.com, че по 12 души от общините Панагюрище и Стрелча ще заработят от понеделник на длъжността „Пазач – сътрудник по опазване на обществения ред“. Вчера са били проведени инструктажите на новите служители и са им били връчени специалните жилетки, които ще носят. Шотлеков уточни още, че новоназначените ще работят в по три от селата от двете общини.
От Областната администрация акцентираха, че пазачите ще работят по програма „Сигурност” в срок от осем месеца, на 8-часов работен ден за минималната работна заплата от 340 лева. Изискванията към кандидатите са били минимум основно образование, да са физически здрави, да нямат психично заболяване, да не са осъждани за умишлени престъпления от общ характер, да не са следствени и др.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.