понеделник , 6 май 2024

Априлци се проявиха като отлични комедианти

В постановката „Има си смисъл да утепваме мечката” като отлични комедианти се проявиха снощи от ученическото театрално студио на ОУ „20 април”.

Много смях и аплодисменти от публиката в панагюрското читалище „Виделина – 1865” предизвика интерпретацията на ученици и учители на пиесата на Панчо Панчев – дядо Пънч. Представлението бе в пет „явления”, в които геройство и страх, слава и самохвалство и най-вече всичко, започнало от желанието на двама млади да се женят, се редуваха. И макар отговор в края на „Има си смисъл да утепваме мечката” да не бе даден, актьорите ни увериха, че младите са се взели, а с това щастливата развръзка – гарантирана. Преди началото на пиесата директорът на училището Минка Ланджева уточни, че тя е била подготвена и изнесена при връчването на тазгодишните дипломи на ученици от ОУ „20 април“.
Постановката и режисурата са на Нина Истревска, музикалното оформление на Жана Райнова, а сценографията на Петя Караджова. Участват: вокална група при ОУ „Двайсти април“, Петър Василев, Иван Караджов, Ангел Евтимов, Василка Лазарова, Гергана Футекова, Стилян Хаинов, Рустислав Илиев.
Повече снимки от представлението може да откриете на фейсбук страницата ни.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.