Панагюрски общинари ще надграждат капацитета и компетентността си по проект

Управляващият орган на Оперативна програма „Административен капацитет” (ОПАК) ще предостави безвъзмездна финансова помощ в размер на 15 964 999,82 лв. за 147 общински проекта за обучения за служителите им.

Това е част от работата на оценителната комисия по процедура по приоритетна ос ІІ „Управление на човешките ресурси”, подприоритет. „Компетентна и ефективна държавна администрация“, съобщават от ОПАК.
От Общинска администрация Панагюрище пък съобщиха, че един от одобрените проекти е „Провеждане на обучения за надграждане капацитета и компетентността на служителите в общинска администрация Панагюрище”. Общият размер на одобреното проектно предложение е 170 820 лева. Предстои подписване на договора за предоставяне на безвъзмездната финансова помощ между местната власт и оперативната програма. 
Комитетът за наблюдение на ОПАК увеличава с 12 милиона лева общият бюджет по процедурата, което позволява да бъдат финансирани всички 147 одобрени проекта за повишаване на квалификацията на общинската администрация чрез обучения в страната. Подадените 175 проектни предложения бяха разгледани от оценителната комисия в изключително кратък срок от два месеца.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.