четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Ръководни постове за част от EUдепутатите ни

Томислав Дончев, Мария Габриел, Андрей Ковачев, Ева Паунова, Емил Радев, Владимир Уручев и Светослав Малинов са българските депутати, които са част от групата на Европейската народна партия.

От Информационното бюро на Европейския парламент разпространиха снимка с разпределението на евродепутатите ни и ситуирането им по политически сили в новия ЕП.
В групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент са Илияна Йотова, Момчил Неков, Георги Пирински и Сергей Станишев. В групата на Алианса на либералите и демократите за Европа са Неджим Али, Филиз Хюсменова, Илхан Кючюк и Искра Михайлова. Николай Бареков и Ангел Джамбазки ще бъдат част от Европейските консерватори и реформисти
Искра Михайлова (ДПС/АЛДЕ) бе избрана за председател на комисията по регионално развитие на ЕП. Така тя стана първия български евродепутат, оглавил комисия на ЕП, съобщават националните медии днес. Илияна Йотова, пък получава пълна подкрепа от колегите си евродепутати и е избрана единодушно за заместник-председател на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи. Сред другите ръководни постове, които ще бъдат заемани от български представители са зам.-председателските места на Мария Габриел и Филиз Хюсменова – съответно на ЕНП и АЛДЕ. Колегата им Андрей Ковачев пък ще е две години и половина един от общо петте квестори на ЕП.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.