Водещи новини

Джипита без „Обща медицина” трябва да запишат специалността до 15 септември

Министърът на здравеопазването определи броя на местата за специализанти по „Обща медицина”, по реда на Наредба за придобиване на специалност „Обща медицина” от общопрактикуващите лекари.


Съгласно промяната в Закона за лечебните заведения от 06.06.2014г., общопрактикуващите лекари без придобита специалност „Обща медицина” и незачислени за специализация (с изключение на тези по § 95 от ПЗР на ЗЛЗ) трябва в едногодишен срок да
се зачислят за придобиване на специалност „Обща медицина”, за да имат право да продължат да работят като лични лекари следващите 5 години.
Със заповедта се утвърждават 855 места за специализанти, което е повече от общия брой ОПЛ без придобита специалност „Обща медицина” и незачислени за специализация, които не попадат в обхвата на § 95 от ПЗР на ЗЛЗ. С утвърждаването на тези места се дава възможност на всички незачислени джипита да започнат обучение за придобиване на специалност „Обща медицина”, припомнят от Регионалната здравна инспекция.
Заповедта е публикувана и на сайта на МЗ:  http://www.mh.government.bg/Articles.aspx?lang=bg-BG&pageid=396
Съгласно разпоредбите на Наредба № 15, срокът за подаване на документи за зачисляване във висшите училища по настоящата заповед е 15.09.2014г.
 

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.