Водещи новини

Мажоретките на Бензарова с първо място на фестивала „Морско конче“

Мажоретният състав на СОУ „Нешо Бончев“ спечели първо място за цялостно представяне във Втория Международен фестивал на изкуствата „Морско конче 2014“ в черноморския курорт Обзор.

Фестивалът се проведе с подкрепата на Министерство на културата и под патронажа на Община Несебър и Кметство Обзор в периода 28 юни – 3 юли. В него се включиха около 500 участници от България, Македония, Русия, Молдова и Грузия.
Панагюрските грации мериха сили с мажоретките от град Левски и от Русия в две конкурсни вечери, като спечелиха първо място за цялостно представяне в категория батон, понпон, марш парад на 100 м и танцово шоу. Това съобщи хореографът им Мария Бензарова. За отличното си представяне нашите момичета са получили купа и диплом, а отделно всяко дете е получило сертификат и медальон със знака на фестивала. За ръководителите хореографи е имало специална корона и колие Сваровски.
Мажоретките на Бензарова са получили и специалната награда на Кметство Обзор.
Целите на фестивала на изкуствата са да даде възможност за изява и всестранна подкрепа на най-талантливите солисти и колективи, да запознава с историята и традициите на различни националности и да разширява културните и дружески връзки между страните. И най-важното децата да се почувстват щастливи!
Във фестивала имат право да участват отделни изпълнители, ансамбли, художествени колективи и групи от ОДК, СОУ, ОУ, групи, формирани по проект „Успех”, НЧ, частни сдружения и клубове.

Вижте още

Пълна колекция от медали спечелиха певческите млади панагюрски таланти на Международния фестивал „Абанико“

Пепа ФИЛИНА Група от 26 певци и инструменталисти, обучаващи се в музикалните класове към Центъра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.