Водещи новини

Удължават заетостта по програмата „Асистенти на хора с увреждания“

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на труда и социалната политика в размер на 4 млн. лв. за сметка на преструктуриране на разходите по централния бюджет.

Основната част от средствата ще бъдат използвани за продължаване на заетостта на наетите от началото на годината 3343 лични асистенти по Националната програма „Асистенти на хора с увреждания“, става ясно от съобщение на министерството на труда и социалната политика. Директорът на „Бюро по труда” в Панагюрище Цеца Богоева съобщи, че до края на годината петте лица, работещи като асистенти в общината ще продължат работата си. Това обаче не означава, че ако няма допълнително заявления от дирекция „Социално подпомагане”, те няма да бъдат разглеждани, допълни Богоева.
Основната цел на програмата е предоставяне на грижа в семейна среда на хора с трайни увреждания чрез осигуряване на заетост на безработни лица като лични асистенти.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.