Децата от „Дъга” на екскурзия до конната база в село Житница

На 27 юни 2014 година Дневен център за деца с увреждания „Дъга” в Панагюрище е провел поредната инициатива в посока правилно и пълноценно развитие на децата.

Екипът, децата, част от родителите им и приятели от БМЧК посетили конна база „Тракиец“ в село Житница с цел хипотерапия, съобщиха още от Общинска администрация.
Част от децата от Дневния център, подпомагани и мотивирани от опитните жокеи, с желание се включили в предлаганата от конната база услуга. По време на екскурзията всички истински се забавлявали, а положителните емоции били видимо изразени върху детските личица.
Проведената хипотерапия се осъществила със събраните средства от Благотворителен мартенски базар `2014 на Дневен център за деца с увреждания „Дъга” и с активното участие и съдействие на БЧК и БМЧК, град Панагюрище.
Хипотерапията е лечение с помощта на кон. Идва от гръцката дума „хипос“, която означава „кон“. Не е изненада, че тя е колкото ефективна, толкова и популярна. Много хора нуждаещи се от специален вид рехабилитация се обръщат към хипотерапията.  Положителните ефекти от движението на коня могат да бъдат видни в двигателната координация, мускулния тонус, изправяне на стойката, гъвкавост и сила.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.