четвъртък , 9 май 2024

Д-р Любомир Димитров е шеф на болницата.Временно

След като досегашният управител на МБАЛ „Събо Николов“ д-р Мая Влайкова в началото на миналия месец подаде предизвестие за напускане,

а след това с писмо от 19 юни отказа да приеме предложения й проект за управление на частната вече МБАЛ „Събо Николов“, новият собственик назначава за временно изпълняващ длъжността управител д-р Любомир Димитров. На 27 юни кметът на общината Никола Белишки е подписал решението на Общото събрание на новия собственик за избора.
Д-р Любомир Димитров е работил преди години в болницата, после стана личен лекар. Последната му месторабота е като завеждащ „Здравна служба в „Асарел-Медет“ АД.
Припомняме, че на 31 март 2014 година бе подписан приватизационният договор, по силата на който „Асарел-Панагюрище-Здраве“ придоби 90 процента от собствеността на общинската досега болница. Така Община Панагюрище вече е притежател само на 10 процента от активите и в Общото събрание има право само на 1 глас. Лицето, което ще представлява Общината на събранията на новия собственик, се упълномощава от Общински съвет – Панагюрище.
Кратичка история на процеса около приватизацията на лечебните заведения в Панагюрище очаквайте във вестник „Още ПЛАМ“.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Един коментар

  1. Хайде още едно „Здраве“…дано е за доброто на хората и да получават по-добри здравни грижи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.