понеделник , 24 юни 2024
Водещи новини

В общината не се знае кога започва жътвата, министър Греков даде старт на кампанията в страната

На този етап е трудно да се каже кога ще започне жътвата в община Панагюрище, обасни в отговор на въпрос на oshtepan.com директорът на Общинска служба „Земеделие” Цветана Симеонова.

Една от основните причини са дъждовете, които имат сериозен интензитет тази пролет. За област Пазарджик очакванията са жътвата да започне от утре. Прогнозните данни показват, че количеството пшеница, което  ще се ожъне в цялата страна тази година е около 5 млн. тона, както и 700-800 хил. тона ечемик. Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков, вчера при откриване жътвата в Долна Оряховица. „Въпреки неблагоприятните климатични условия през последните седмици посевите се намират в добро състояние и това дава надежда за стабилни добиви,” заяви министър Димитър Греков. Той допълни, че в тазгодишната кампания по жътвата ще участват 8518 зърнокомбайна, което е с 3% повече от 2013 година. Количеството и качеството на техниката е напълно достатъчно, за да могат стопаните в страната да извършват спокойно и сигурно работата си.

Вижте още

Над 200 са свободните работни места в общините Панагюрище и Стрелча

Дирекция „БЮРО ПО ТРУДА”  – Панагюрище съобщава, че към 19 март работните места за специалисти …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.