петък , 26 април 2024

Четири лагерни смени това лято. Дневният оклад ще е 6 лева

„Планираме 4 лагерни смени– през месеците юли и август. В момента желаещите да са ръководители разработват проекто-програма с тематична насоченост.

 През тази седмица ще определим окончателния вариант на тема, ръководител смяна, срок.“
Това отговори зам.-кметът на общината Галина Матанова на въпрос на oshtepan.com, продиктуван от решението на Общинския съвет, взето на заседанието му на 6 юни. Съгласно него дневният оклад на лагеруващите ще 6.00 лева. Толкова ще плаща и обслужващият персонал на лагеруващите в с.Панагюрски колонии ученици. Преди да се стигне до гласуването, председателят на просветната комисия към Общинския съвет Недялка Наплатанова изрази несъгласие с предложението и обслужващият персонал да плаща същи оклад като лагеруващите. Тя припомни, че имало години, в които не се плащало, и се мотивира  с факта, че на лагера учителите отговаряли за живота и здравето на децата 24 часа. Наплатанова предложи окладът за обслужващия персонал да е 50% от този на лагеруващите, но колегите й съветници не се съгласиха.
„Всеки продукт има себестойност. Окладът миналата година не се  е ползвал от всички педагози. Оценена е отговорността на екипите“, коментира предложението на Наплатанова зам.-кметът Матанова и призова точката да се разглежда „рационално и без емоции“. В отговор Наплатанова каза: „Разочарована съм от това предложение“.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.