четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Кметове на села предложиха ремонти на пътища при обсъждането на ОПР

Няколко предложения за промяна в Общинския план за развитие 2014-2020 година направиха част от кметовете на села в община Панагюрище на общественото обсъждане на документа вчера.

Преобладаващата част от тях, свързани с подобряване на пътната инфраструктура, обаче едва ли ще бъдат включени в Плана, защото касаят републиканската мрежа, поясни кметът на общината Никола Белишки. Сред идеите бяха – ремонт на пътя между с.Бъта и с.Боримечково, с което той ще се превърне в най-прекия до магистрала Тракия и София, между с.Панагюрски колонии и Златица. Сред другите предложения бяха преразглеждане в посока изключването на ремонт на пътя между селата Елшица и Априлци, изграждане на екопътека между селата Баня и Оборище, ремонт на читалището в с.Левски, цялостно обновяване на парка (32 дка) в с. Попинци. Представителят на „Прайм Консултинг” ООД Владислав Георгиев – изпълнител по проекта „Ефективно и ефикасно управление на общински политики в община Панагюрище през програмния период 2014-2020г.”, чиято основна цел е изработването на Плана, обясни, че предложенията ще бъдат разгледани, преди представянето на документа в Общинския съвет.
Георгиев акцентира и върху рекламното послание, избрано да е визия – „Панагюрище – община с бъдеще и възможности за всички”, допълвайки че за по-лесния текущ преглед на Плана има внимателно разработена система от индикатори, с които реално да се измерва реализацията му. Ръководителят на проекта Иванка Димитрова и кметът Белишки подчертаха, че основната цел е била документът да е реалистичен и изпълним. Като особеност и по-скоро прецедент в национален мащаб, Георгиев отличи големият дял на частното участие и работата му в полза на общността.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.