събота , 27 април 2024

С хепънинг бе отбелязан Световният ден на околната среда – 5 юни

Днес в хепънинг с мото “Да съхраним и обогатим“ се включиха десетки деца от Панагюрище.

Организатор бе Обединен детски комплекс, осъществил инициативата си с финансовата подкрепа на “Асарел-Медет“ АД. Със съзнанието, че не сме наследили земята от дедите си, а сме я взели назаем от децата, преподаватели и деца сътвориха предмети от отпадъци с трашарт, подредиха костенурка с капачки чрез опарт, рисуваха в екоцентър, изработиха послания, отговаряха на въпроси в клуб „Любознайко“. Част от децата посетиха Информационния център на “Асарел-Медет“ АД, където не спряха да рисуват.
Поводът за хепънинга е Световният ден на околната среда – 5 юни, който се отбелязва всяка година под егидата на Програмата на Обединените нации за околна среда. Честването му е свързано с насърчаване на осведомеността и с дейности за опазването на околната среда в световен мащаб. Мотото на Световния ден на околната среда през 2014 година е “Надигни гласа си, не нивото на морето“.
От Регионалната инспекция по околната среда и водите-Пазарджик съобщиха, че сред планираните за 5 юни инициативи са открит урок, „Парад на домашните любимци”, конкурс „Най-красива икебана” и рисунка на асфалт в СОУ „Нешо Бончев” .
След края на днешния хепънинг всички участници получиха цветя и много подаръци.

 

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.