Водещи новини

Утре обявяват резултатите от изпитите на седмокласниците, професионалната гимназия е училище „гнездо”

4 юни е срокът, в който трябва да бъдат обявени резултатите от тестовете по български език и литература, и математика, които държаха седмокласниците на 21 и 23 май.

След получаване на служебната бележка с оценките от приемните изпити и удостоверението за завършен 7 клас, следва да се подаде заявление по образец в училище „гнездо” за участие в първи етап на класиране в срок от 17 до 20 юни.
От Регионалния инспекторат по образованието в Пазарджик съобщават, че училища гнезда в област Пазарджик са: ОУ „Проф. Иван Батаклиев” в Пазарджик, ОУ „Христо Ботев” във Велинград и Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище.
Във всяко училище гнездо ще могат да се подават заявления с подредени желания за всички училища с прием на територията на област Пазарджик. От инспектората подчертават, че е НЕДОПУСТИМО подаването на повече от ЕДНО заявление за участие в различните етапи на класиране.
Учениците, класирани по ПЪРВО желание, се записват в училището, в което са приети в срок от 27 юни до 1 юли, като в противен случай губят мястото си и то се обявява като свободно за II етап на класиране.
Учениците, които не са удовлетворени от класирането си на първи етап, следва да подадат в училището, в което са класирани, заявление за участие във втори етап на класирането от 27 юни до 1 юли. Желанията не се пренареждат и кандидатът може да се класира на втория етап на по-предно желание. Ако няма възможности за по-предно класиране, кандидатът остава на мястото си от първия етап на класирането.

Вижте още

Наградиха участниците от детските полицейски управления

Доброволците от детските полицейски управления при ОДМВР-Пазарджик получиха много награди от участието си в Националния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.