вторник , 21 май 2024
Водещи новини

Отдадохме почит на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България

Днес в 12.00 часа сирените в Панагюрище, както и в цялата страна, оповестиха отдаването на почит към Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

Страната ни пази в историческата си памет събитията от 1876 година, когато хиляди обричат живота си за следващите поколения.
Пред Вечния огън в подножието на мемориален комплекс „Априлци” десетки панагюрци се събраха и поклониха. С едноминутно мълчание и падане на колене, още веднъж бе засвидетелствано уважение и почит.
Денят за всенародна почит официално се отбелязва от 1901 година, когато на тържествата на връх Вола присъстват живи Ботеви четници.
Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България е обявен е с решение на Министерския съвет от 31 май 1993 г. За първи път се отбелязва през 1884 г. във Враца и Пловдив.

Вижте още

„Асарел-Медет“ АД честити Националния празник Трети март

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК! РЪКОВОДСТВОТО И СИНДИКАЛНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ  на „АСАРЕЛ-МЕДЕТ“ АД честитят националния празник Трети март …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.