БЧК се включват в „Капка по капка живот”

За поредна година от Българския червен кръст в Панагюрище ще се включат в националната кампания „Капка по капка живот”.

Желаещите да дарят безвъзмездно кръв ще могат да го направят на 12 и 13 юни на площад „20 април” от 8.30 сутринта в подвижен кабинет за кръвонабиране, осигурен от Министерството на здравеопазването. Записване и информация на телефони – 6-00-72 и GSM 0887 694 167 от 2 до 11 юни.
Миналата година кръв дариха 29 души, припомни Павлина Дундарова от Общинския съвет на БЧК, а върнати са били 11 души. От 2000 година в Панагюрище „Капка по капка живот” се реализира поне веднъж годишно, а в някои години е имало и по две кръвонабирания.
Кръводарител може да бъде всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години, за когото лекар прецени, че кръводаряването не застрашава здравето му и дарената от него кръв е безопасна за болните, които се нуждаят от нея. Мъжете могат да даряват 5 пъти в една календарна година, а жените 4 пъти, като интервалът между две дарявания трябва да бъде не по-малък от 8 седмици
Капка по капка – живот. Нека всеки, който има възможност, дари живот на имащите нужда! Никой от нас не е застрахован!
На 14 юни се отбелязва световния ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.