Водещи новини

Земетресението бе усетено и в Панагюрище

Земетресение бе усетено в Панагюрище днес малко преди 12.30 часа. За кратко мобилните оператори не осигуряваха и връзка.

 Национални медии съобщиха, че земетресение е разлюляло и София. Трусът е бил в Егейско море, около остров Тасос, с магнитуд 6.9 по Рихтер. Земетресението е било на 310 км югоизточно от София, на 10 км дълбочина.
От  http://news7.bg съобщиха – „Силно и продължително земетресение разтресе минути преди 12.30 часа високите етажи на сгради в цяла България. Продължителността му бе между половин и една минута. Трусът е бил усетен във всички големи градове в страната.
Сайтът на Европейския сеизмологичен център обяви първоначално, че земетресението е било с магнитуд 5.7 по Рихтер, а епицентърът му е бил в Средиземно море. Минути след това промени силата му на 6.5 по Рихтер. Все още няма официални данни за епицентъра и продължителността на земетресението.”
Как да реагираме при земетресение?
Ако сте вкъщи и усетите земетресение, преместете се веднага към сигурно място в следния ред:
* вън: ако можете да излезете в рамките на няколко секунди, направете го и се отдалечете максимално от околните сгради;
* защитено прстранство: застанете под някоя врата. Конструкцията на сградата е подсилена на такива места;
* под тежка маса или в ъгъла на стаята: в краен случай можете да се скриете под здрава мебел или в ъгъла на стаята;
Пазете се от външни стени, прозорци, лавици и всичко, което може да падне върху вас. Коленичете и покрийте главата и лицето си с ръце. Ако сте в инвалидна количка, пуснете спирачките и пазете главата си.

Вижте още

Премиерът на РБългария защити розовото масло в Брюксел

Министър-председателят на РБългария акад. Николай Денков категорично защити българското розово масло и останалите натурални етерични …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.