Водещи новини

Най-предпочитаният предмет за втора матура – биологията

Най-предпочитаният предмет от панагюрските зрелостници за втори държавен зрелостен изпит, който те сами избират, е биологията.

В Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм днес матура ще държат 109 завършващи средното си образование. Квестори ще им бъдат учители от СОУ “Нешо Бончев“.
84 са учениците, избрали биологията за втора матура, съобщи директорът на Професионалната гимназия Лушка Апостолова. Знанията си по английски език ще проверят 16 зрелостници, по история – 6, по химия – 3 и един по математика.
От Министерството на образованието и науката уточняват, че в страната най-много зрелостници – 16 675, са предпочели за втора задължителна матура география и икономика. 16 436 младежи са пожелали да се явят на биология и здравно образование, а английският език е предпочетен от 11 465 абитуриенти. Най-малко са заявили за втора матура италиански език – 122- ма. Общият брой на младежите, подали заявления за явяване на втори задължителен зрелостен изпит, е 60 250. Изпитът започва в 8,00 часа и продължава 4 астрономически часа, а за учениците със специални образователни потребности – 6 часа.

Вижте още

Днес църката почита Св. Сава Освещени

Православната църква посвещава 5-ти декември на светеца Св. Сава Освещени, построил в края на живота …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.