Панагюрище редом до планински региони като Тенерифе и Банско

Община Панагюрище ще стане член на сдружението с нестопанска цел Асоциация за развитие на планинските общини в Република България.

Партньори в организацията са и от Европейската асоциация на планинските райони (АЕМ), в която от своя страна партньори са испански региони като Кантабрия, Каталония, Навара, Тенерифе, френските Аквитания, Шамони, Прованс – Алпи – Лазурен бряг, италианските – Бергамо, Ломбардия, Сицилия, Брешия.
Решението за членството бе взето от Общинския съвет на заседанието му от 20 май по предложение на Общинска администрация. Зам.-кметът Георги Павлов представи предложението, според което встъпителната членска вноска е 1500 лева, а членския внос за 2014 година – 750 лева.
Асоциация е учредена в средата на 2006 година от инициативна група от представители на местната власт, бизнеса и физически лица за решаване на проблемите свързани с по-тежките климатични, икономически и социални условия, в които се развиват общините от планинските райони. Целта е чрез активно включване в европейския интеграционен процес да се постигне балансирано и устойчиво икономическо развитие за тези общини.
На 3 април т.г. кметът на общината Никола Белишки бе част от обществения дебат „За устойчиво развитие на планинските региони в Европа 2014 -2012”, провел се в Брюксел, в една от заседателните зали на Европейския парламент по инициатива на двама български евродепутати.
Членове на Асоциация за развитие на планинските общини в Република България са Банско, Чепеларе, Неделино, Своге.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.