Кметът Белишки: Персоналът на болницата да не се плаши от неизвестността

Въпреки че Общинският съвет вече не е Общо събрание на Многопрофилна болница за активно лечение „Събо Николов”, отчетът на дружеството за дейността му през 2013 година, когато то все още бе общинско, бе приет за сведение.

Старейшините упълномощиха със свое решение от 20 май кмета на общината или упълномощено от него лице да гласува ЗА приемането на доклада на Общото събрание на дружеството. Кметът ще може да предложи реализираната печалба през 2013 година да се отнесе за покриване на загуби от минали години. Местни народни избраници изтъкнаха, че през 2013 година болницата е приключила с печалба от 118 000 лева, а през 2012 година е била 7000 лева и има устойчиво намаление на задълженията. Голямата част от дълга на МБАЛ „Събо Николов“ е към двата основни съдружника във фирмата, приватизирала лечебното заведение – „Асарел Панагюрище Здраве” ООД.Отново бе подчертана заслугата на управителя на общинската болница д-р Мая Влайкова за стабилизиране на лечебното заведение.
Председателят на Общинския съвет Веселина Зумпалова-Ралчева уточни, че като процедура оттук нататък ще се действа по подобен начин и с другите публично-частни дружества, от които е част Общината. Кметът Никола Белишки призова персонала на болницата да не се плаши от неизвестността, защото тя ще бъде образцова. 

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.