сряда , 24 април 2024
Водещи новини

Подобряват здравето на децата със спортни площадки и кътове за отдих

202 000 лева ще получат 5 училища и 8 детски градини в община Панагюрище.

Парите са от функция „Здравеопазване” и ще бъдат прехвърлени от текущия в капиталовия бюджет на функцията, без това да промени рамката на годишния общински бюджет. Това решение се очаква днес да бъде потвърдено от Общинския съвет, след като над месец имаше обсъждания как точно да бъдат разпределение средствата от преходен остатък в „Здравеопазване”, натрупан от няколко години в дейност „Детски ясли, детски кухни и яслени групи в ОДЗ”. Образователните институции подадоха проекти, чиято основна цел бе изграждането на кътове за отдих и спорт, и подобряване на дворните им пространства. Заради несъответствия в част от получените документи, нарочна комисия от общински съветници и ресорния зам.-кмет Галина Матанова се наложи да ги връщат по няколко пъти. Предложението е на училищата да бъдат разпределени 130 000 лева, а за детските градини сумата е 72 000 лева. С отпуснатите средства училищата ще имат нови многофункционални площадки, а детските градини ще изградят комбинирани съоръжения за игра и отдих, както и ще озеленяват.
След приключване на дейностите училища и детски градини ще трябва да представят пълен финансов отчет в Общинска администрация. Кметът на общината Никола Белишки поясни, че ще бъде направен опит площадките в училищата да пуснати в обща обществена поръчка, за да се спести време. Целта на местната власт е през лятото реконструкциите да бъдат извършени.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.