понеделник , 13 май 2024
Водещи новини

До 90 дни ще отнеме ремонт на част от пътя за Манзул

Строително-монтажни работи на IV-то класен общински път „Панагюрски колонии – Местност „Манзул” от км. 0+000 до км. 7+660,78 – подучастък от км. 2+740 до км. 3+090 ”.

Това е предметът на публична покана, отправена от Община Панагюрище в Агенцията по обществените поръчки. Прогнозната стойност на поръчката е 140 000 лв. без ДДС, собствени бюджетни средства на Община Панагюрище.
Относно техническата спецификация на поръчката от местната власт уточняват, че за обекта има разработен Технически проект за реконструкция на Общински път „Панагюрски колонии – местност Манзул отклонение на път II – 37 (Ябланица-Ботевград) Пирдоп-Панагюрище-Пазарджик, който е изготвен с цел да се даде конкретно техническо решение за реализацията на набелязаното строителство за реконструкция на пътя .
Съществуващият път е с асфалтова настилка от около 4 см асфалтобетон и е в много лошо състояние, като настилката частично е с по – добра трошенокаменна основа, но с много надлъжни пукнатини и дупки и частично с основа от неподходящ материал, което е причина за изронването и липсата на горния пласт и деформацията изобщо на настилката.
Отводняването не е добро, окопите са изровени.
Максималният срок за изпълнение на поръчката не може да надвишава 90 (деветдесет) календарни дни след съставяне на протокол за откриване на строителна площадка.
От години се предвиждат средства за ремонт на пътя за Манзул в бюджета на Общината, като те бяха отпускани от държавата като целеви. За да се направи цялостна реконструкция обаче ще бъдат необходими много повече от отпусканите пари.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.