Водещи новини

От комисията по ТСУ настояват всички капиталови обекти да се съгласуват с тях

Миналата година само трима от кметовете на села съгласуваха с нас капиталовите си разходи и обектите, които смятат да реконструират, въпреки че такова изискване има в решението на Общинския съвет при приемането на бюджета.

Тази констатация не за пръв път направиха от комисията по териториално и селищно устройство. Последният повод бе искане на кмета на с.Попинци Нонка Загорска за превеждане на средства – инвеститорски аванс на фирма, с която има сключен договор за асфалтиране пред детската площадка в центъра на селото и асфалтиране на ул. „Атанас Терзийски”. Изричното съгласие на съветниците е необходимо, защото по тяхно настояване кметът на общината не отпуска парите, докато не получи решение и от съветниците. С тази мярка старейшините дебатираха, че нямат намерение да се бъркат в работата на кметовете, а да са наясно за какво се харчат средствата, които се отпускат по капиталовата програма и за текущ ремонт. Практиката показва, че често последните, които трябва да са за изкърпване на улици, тротоари, площади, не отиват по предназначение, а се добавят към основните капиталови обекти. Против тази практика категорично се изказа председателят на икономическата Илия Анчев. Подобно намерение вчера пред съветниците изказа и Загорска, с мотива, че от изкърпването няма голям смисъл, защото невралгичните точки в селото се нуждаели от цялостно преасфалтиране и само година след запълване на дупките, ефектът не се виждал.
В крайното си решение комисията се съгласи с отпускането на аванса за ул. „Атанас Терзийски”, но добави забележка към съгласието си за благоустрояването пред детската площадка, че „проектите трябва да се съгласуват преди провеждане на обществени поръчки и сключване на договори.”

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.