Водещи новини

Днес ще е обсъждането за разширението на парцела със спортната зала

Днес от 17.30 часа в Общината ще се проведе обсъждане за разширяването на парцела, на който се строи многофункционалната спортна зала.

Вчера на съвместното заседание на комисиите по териториално и селищно устройство, и по бюджет и икономика на общината предварително се запознаха с искани по-рано от тях документи като юридическо становище и становище на архитекта на Общината. От обсъжданията стана ясно, че общото увеличение на парцела ще е със 776 кв.м, като от подпорната стена в момента разширението ще е от 10.20м към парцела „Дом за деца и юноши „Павел Бобеков”. На практика ще бъде взета част от двора на Центъра за настаняване от семеен тип „П.Бобеков”, но инвеститорите от „Асарел-Медет” АД за пореден път поеха ангажимент да построят спортно игрище зад ЦНСТ-то.
Управителят на смесеното дружество „Спорт Инвест Панагюрище”, което отговаря за строежа на залата, Иван Нетов поясни, че целта на разширението е в т.нар. тренировъчна зала от предварителния план, да отговаря на изискванията на федерациите за провеждането на международни състезания. Идеята е да се мисли в перспектива, акцентира Нетов, и наред с голямата зала, още по-ефективно се ползва и по-малката.
От страна на местната власт следващите стъпки, при съгласие за разширението, ще са изменение на действащия ПУП, решение за промяна статута на придаващата се част от публична общинска собственост в частна общинска собственост, решение за увеличаване на капитала на „Спорт Инвест Панагюрище” и изменение на дружествения договор. Забавяне в строителните работи няма да има, увери съветниците Нейка Новакова – представител на инвеститора, защото към момента е с два месеца преди графика.

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.