неделя , 28 април 2024

Три одобрени проекта по „Обичам природата – и аз участвам” на ПУДООС

Два проекта на кметства от община Панагюрище и един на детска градина са одобрени от ПУДООС (Предприятието за управление на дейностите по околната среда) в рамките на националната кампания „За чиста околна среда – 2014” на тема „Обичам природата – и аз участвам”.

Общо подадените от организации и инстутиции проекти до 21 февруари от община Панагюрище бяха 11. От подадени 1368 проекта от кметства и общини, одобрените са 206 със средства в размер до 10 000 лева. Сред тях са тези на кметство Елшица – „Обичам природата и аз участвам” и кметство Панагюрски колонии – „Почистване на 1 дка и 250 кв.м в с.Панагюрски колонии, община Панагюрище и изграждане на място за отдих”. Нито един проект на училище или детски комплекс от Панагюрско не е сред одобрените 159, при подадени 846 документи от цялата страна.
От постъпили 838 проекта от детски градини, одобрените са 147 с размер на средствата до 5000 лева. В одобрените е и този на ЦДГ „Надежда” с.Бъта с проекта „Живата природа – приятел на децата в детската градина”.
И през 2013 година Община Панагюрище имаше три одобрени проекта по кампанията на ПУДООС – за ЦДГ „Брезичка”, ул. „Брацигово” и с. Оборище. От Предприятието отчитат, че в резултат на проведената  Кампания за 2013 г. са били реализирани 67 проекта на училища, 59 проекта на детски градини, и 248 проекта на общини и кметства чрез общо подписани 372 броя договори за осигуряване на безвъзмездна финансова помощ в размер на 3 000 000 лева.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Един коментар

  1. Само филиала на ОДЗ „Р. Княгиня“ остана с почупени ,стари , железни съоръжения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.