Водещи новини

Търсят изпълнител за реставрация и консервация на Талпената къща в с.Баня

Публична покана за строителство на обект „Реставрационни и консервационни работи в музей „Талпената къща” в с. Баня е отправила Община Панагюрище.

Срокът на поканата е до 15 май. Общата прогнозна стойност на поръчката е 26 785,00 лв. без ДДС.
Максималният срок за изпълнение на поръчката не може да надвишава 90календарни дни след съставяне на протокол за откриване на строителна площадка. Критерият за оценка на офертите ще е „най-ниска цена”.
Сградата на Талпената къща е построена в началото на 17 век. Сутерена и основите на сградата са от каменна зидария. Над сутерена е изграден етаж от дървени колони и греди, като за външни стени и прегради между помещенията са заковани талпи на дървените колони откъдето идва и името на музея. Над обора в сутерена и под жилищния етаж е изграден гредоред, в останалите помещения подова настилка няма. Покривната конструкция е дървена.
Реконструкцията на Талпената къща включва ремонт на покрива, хидроизолационни работи, изкърпване на зидове, патосване на стени и под, изкърпване на врати, водник, полици. Ремонтните работи ще станат възможни, благодарение на проект към Стратегията за местно развитие на Местната инициативна група „Панагюрище, Стрелча, Лесичово” от 2012 година.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.