Приеха програмата, с която се поощряват децата с изявени дарби

Министерският съвет прие Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни и общински училища през 2014 г.

В документа са включени мерки, насочени към насърчаване на творческите заложби и потребности на деца с изявени дарби, както и утвърдени и престижни национални и международни конкурси, олимпиади и състезания, провеждащи се през календарната 2014 година в България и чужбина.
Програмата предвижда насърчаване на творческите, научните и спортните заложби и потребности на деца с изявени дарби чрез еднократно финансово подпомагане в размер до 195 лева, както и чрез стипендии за 12 месеца за стимулиране на деца с изявени дарби в областта на изкуството, науката и спорта в размер на 135 лева месечно. Предвидено е стимулиране на деца от държавни и общински училища, които се финансират от Министерството на културата, Министерството на образованието и науката, Министерството на земеделието и храните, Министерството на младежта и спорта и бюджетите на общините.
В Програмата са включени тези престижни конкурси, олимпиади и състезания, които са с доказан висок критерий при излъчване на победителите, мотивират активно децата за високи творчески, научни и спортни постижения. Подборът е съобразен със спецификата на изява и проява на дарованието в детската и ученическата възраст в областта на изкуствата, науката и спорта.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.