неделя , 28 април 2024

През седмицата празнуваме Гергьовден и Деня на Европа

Още утре започва отбелязването на Гергьовден.

Празникът Рано рани свети Георги, рано рани на Гергьовден ще в с.Бъта, ще започне в 15.00 часа, съобщиха едни от организаторите – от читалище Н.Й.Вапцаров. Програмата предвижда още раздаване на курбан, художественна програма със самодейци от Македония, демонстрации по самбо и джудо, народно веселие с оркестър Пловдив, заря. Отново утре, но от 17.30 часа на площад 20 април в Панагюрище от читалище „Виделина-1865” организират „Гергьовско веселие” с участието на танцовисъстави от Унгария, Румъния, Хърватия, Черна гора и България.
Денят на Европа и Ден на победата – 9 май, ознаменуващ края на Втората световна война, ще бъде отбелязан в петъчния ден. От 15:30 часа в двора на Обединен детски комплекс деца ще рисуват на тема „Ние сме деца на Европа”. От 17:00 часа пред Вечния огън ще бъдат поднесени цветя, а от 17:30 часа в читалище „Виделина” ще има „Вечер на руската песен” с вокална група „Радеан”.

Вижте още

Кукери от с.Бъта привлякоха вниманието на туристическото изложение ”ВАКАНЦИЯ & СПА”

Днес в Централното фоайе на Интер Експо Център министърът на туризма Зарица Динкова откри официално …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.