неделя , 28 април 2024

Нови медали за възпитаници на Нона Немигенчева на национален конкурс

Златен, сребърни и бронзови медали донесоха от Националния фестивал „15 лалета“ панагюрски таланти, ръководени от музикалния педагог Нона Немигенчева.

Фестивалът се проведе в град Хисар от 1 до 3 май при изключително силна конкуренция – над 500 участници, 250 от които индивидуални изпълнители от цяла България, представители на музикални училища и школи. Въпреки това панагюрските гласове от Обединената школа по изкуствата „Евгени Зумпалов“ доказаха за пореден път класата си.
В конкуренция с 60 деца в първа възрастова група /до II клас/ панагюрският славей Надежда Ковачева спечели два медала – златен и бронзов. Във втора възрастова група Николай Дерменджиев бе отличен от професионалното жури със сребърен медал, София Манолова с бронзов, а Стела Петришка с поощрителна награда. За подчертаване е фактът, че Николай Дерменджиев и София Манолова по жребий бяха сред последните участници и пяха в полунощ, съобщи музикалният им педагог Нона Немигенчева. На точка от златния медал в трета възрастова група / VI –VIII клас/ е била Габриела Шкодрева, получила сребърен медал от едното направление и бронзов от другото. Признание за певческия си талант в същата група е получила и Виктория Манева, взела също два медала – сребърен и бронзов. При по-големите – в четвърта възрастова група, Светозара Крайчева е спечелила сребърен медал и поощрителна награда. За oshtepan.com Нона Немигенчева коментира: „Щастлива съм, че се наредих сред първите! Щастлива съм и за успеха на Мария Финджикова, която по същото време на фестивала в Петрич е спечелила Гран При!“
Поздравления за медалистите! Поздравления за ръководителя им!
Те са част от най-добрите посланици на Панагюрска община, с които екипът ни се гордее!
Припомняме, че на Десетото издание на Националния конкурс „Родолюбие“ същите певци спечелиха също медали в своите възрасти, а преди това част от тях донесоха медали от конкурса „Орхеева дарба“ в София.

Вижте още

Кукери от с.Бъта привлякоха вниманието на туристическото изложение ”ВАКАНЦИЯ & СПА”

Днес в Централното фоайе на Интер Експо Център министърът на туризма Зарица Динкова откри официално …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.