неделя , 28 април 2024

9 заявления за ин витро

Девет семейства са подали заявления за финансова подкрепа за ин витро процедура в установения от общината срок, който изтече миналата седмица.

Десет бебета се родиха в община Панагюрище, благодарение на финансовата помощ, отпусната от Община Панагюрище през 2012  и 2013 години на семейни двойки за насърчаване раждаемостта чрез метода ин витро. Това обяви на първата си за годината пресконференция на 3 февруари председателят на Общинския съвет Веселина Зумпалова-Ралчева. Тя със задоволство подчерта, че сред родените има две двойки близнаци.
Финансовата помощ, която се отпуска от Община Панагюрище, съгласно решение на Общински съвет – Панагюрище, за насърчаване на раждаемостта чрез ин витро е еднократна в размер ДО 5 000 лева. Решението на ситипарламента за насърчаване на раждаемостта е от пролетта на 2011 година.Един от най-големите му застъпници по онова време бе Веселина Зумпалова- Ралчева. С писмо от 07.02.2011 г. до тогавашния председател на Общинския съвет тя предложи „Създаване на фонд за подпомагане на процедури „Ин витро” на семейства от община   Панагюрище“.
 

 

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.