вторник , 14 май 2024
Водещи новини

Актуализираха бюджета на Общината без промяна в общата рамка на парите

Разместване по функции и дейности с актуализация на бюджета направиха вчера на свое редовно заседание от Общинския съвет по предложение на Общинска администрация.

Една от промените касаеше изменение в списъка на капиталовите разходи, където от 10 000 лева, предвидени за преработка на кадастрална карта, бяха отделени 1 610 лева за купуването на програмни продукти. Софтуерът ще е необходим за воденето на самостоятелно счетоводство на три от кметствата – Попинци, Бъта и Панагюрски колонии, станали второстепенни разпоредители с бюджетни кредити по тяхно желание от тази година.
Другите две актуализации бяха свързани със социални услуги – купуването на апарат за електротерапия и стимулация, и апарат за ултразвукова терапия на стойност от 8800 лева за нуждите на потребителите в Дневния център за възрастни хора с увреждания „Св. Св. Козма и Дамян”. Старейшините одобриха и закупуването на собствен автомобил от ЦОП „Зора” и текущ ремонт в ЦНСТ „Павел Бобеков” на обща стойност от 45 006 лева, реализирани като преходен остатък от фондация „Социални практики в общността”, управляващи „Зора” и „Павел Бобеков”. Средствата за „Св. Св. Козма и Дамян”, ЦОП „Зора” и ЦНСТ „П.Бобеков” се прехвърлят от текущия в капиталовия бюджет на „Социално осигуряване, подпомагане и грижи” без да се променя общата рамка на сборния бюджет на общината за 2014 година.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.