четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Работна група ще обсъжда разширяването на парцела със спортната зала

Първата комисия на Общинския съвет разгледала предложението на „Спорт Инвест – Панагюрище” ООД за разширяване на парцела със спортната зала бе просветната.

На вчерашното си заседание съветниците одобриха идеята на Общинска администрация въпросът да бъде обсъден на работна среща, на която да присъстват представители на Общинския съвет, Общинска администрация, смесеното дружество, което строи залата, Асоциацията на спортните клубове в общината, проектния екип. По предложение на Георги Гергинеков старейшините препоръчаха да се провери и законосъобразно ли е искането на „Спорт Инвест – Панагюрище” ООД.
През миналата седмица писмо до местната изпълнителна и законодателна власти е изпратил управителят на „Спорт Инвест – Панагюрище” ООД Иван Нетов. От него става ясно, че необходимото разширяване е с 8 метра за сметка на парцел „Дом за деца и юноши „Павел Бобеков” и е заради изисквания и препоръки на български федерации спортните зали в страната освен основните си зали, да имат допълнителни, които да отговарят на критерии за провеждане на европейски и световни първенства, купи, турнири. По работен проект допълнителната зала към момента е с размери от 16м на 25м, като за да покрие нормите трябва да има размери от 24м на 42м.
В писмото се изисква и определяне на свободни площи срещу парцела „Дом за деца и юноши „Павел Бобеков” за изграждане на открит паркинг за до 200 коли.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Един коментар

  1. 16м на 25м, като за да покрие нормите трябва да има размери от 24м на 42м. не е равно на 8 метра!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.