Водещи новини

Икономическата комисия прие финансовия отчет на болницата за 2013 г.

902 000 лева са приходите за първите три месеца на 2014 година в Многопрофилна болница за активно лечение „Събо Николов”, съобщи вчера на заседание на комисията по бюджет и икономика управителя й д-р Мая Влайкова.

Старейшините коментираха добрите финансови показатели на здравното заведение и за 2013 година, когато е била реализирана нетна печалба от 118 000 лева. В същото време общата сума на задълженията на болницата, главно към Общината и „Асарел-Медет” АД, е близо 1 300 000 лева.
С пълно единодушие комисията прие доклада за годишния финансов отчет на „Събо Николов” и реши, че освобождава от отговорност д-р Мая Влайкова за миналата година. Реализираната печалба да бъде отнесена за покриване на загуби от минали години, да се предложи на Общото събрание на новия собственик на 90% от болницата за одитор да бъде избран Димитър Татаров, бяха другите решения на икономистите. Крайното решение ще вземе Общинският съвет, което се явява Общо събрание на общинското дружество. Заради реализираната печалба кметът на общината Никола Белишки заяви готовност за изплащане на тантиеми на д-р Влайкова – клауза, заложена в договора й за управление.
Сред най-належащите за решаване проблеми в „Събо Николов” е осигуряването на скенер, сподели управителят й и благодари на съветниците за съвместната им работа през последните три и половина години.

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.