събота , 27 април 2024

Нищиха парите от даренията за Общината

Обсъждането на отчета на бюджета на Общината за 2013 година започва тази седмица в част от населените места в Панагюрско.

Първи са селата Поибрене и Оборище, в които на 16 април ще има общински съветници, на които хората да поставят въпросите си. За 17 април са предвидени дебатите с жителите на селата Бъта и Баня.
По време на обсъжданията на числата от годишната финансова рамка за миналата година старейшините поискаха допълнителни справки и разяснения от администрацията. Главният финансист Цветана Якова представи подробно какво включват приходите от помощи, дарения и други безвъзмездно получени суми, други възнаграждения и плащания за персонала, извънтрудови правоотношения. Относно даренията стана ясно, че преобладаваща част са били за фестивалите, като най-много са били средствата за „Огън, цвят и фантазия”. 
В парите за извънтрудови правоотношения немалка част са давани от – училища, детски градини, социални институции, които като второстепенни разпоредители на бюджетни кредити водят собствена финансова политика. В тази графа са и средствата за възнагражденията на секционните избирателни комисии, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, детския лагер на с. Панагюрски колонии, програми за временна заетост. Размерът на парите от дарения е 173 790 лева, а на извънтрудови правоотношения 191 755 лева.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.