Водещи новини

Ученици представиха съдебен процес и станаха свидетели

Ученици от СОУ „Нешо Бончев”, ОУ „Проф. Марин Дринов” и ОУ „20 април” днес станаха свидетели на осъждането на пълнолетен панагюрец, хванат да шофира автомобила си в нетрезво състояние.

Постановяването на присъда от 1 година лишаване от свобода бе част от кратък съдебен процес, представен от дриновци като част от Деня на отворените врати в Районна прокуратура – Панагюрище. Административният й ръководител – прокурор Красимир Танев, припомни, че проявата е за втора поредна година по инициатива на главния прокурор и Висшия съдебен съвет.
За структурата и работата на полицията говори началникът на Районното управление в Панагюрище гл. инспектор Петко Шотлеков, който подчерта, че няма нищо страшно в оказването на съдействие на органите на реда от учениците, а отказът им да свидетелстват в някои случаи, води до негативни последици в бъдещи ситуации. Димитър Дудов, инспектор „Детска педагогическа стая”, разясни, че всички над 14 години при определени обстоятелства могат да бъдат съдени и се озоват в съдебната зала. Дудов предупреди, че при намиране на вещи и телефони, те трябва да бъдат предадени, защото задържането им повече от седмица се счита за престъпление.
През целия ден вратите на сградата, в която се работят съдиите и прокурорите в Панагюрище, ще бъде отворена за представители на юридически лица и граждани.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.