четвъртък , 9 май 2024

Увеличават заплатите на медицински специалисти в училища и градини

Принципното си съгласие дадоха вчера на свое заседание общинските съветници от комисията по образование, култура, социални дейности и спорт относно проекти на образователни институции.

Те касаят ремонт на дворните им пространства и кътове за спорт. Ресорният зам.-кмет Галина Матанова обясни, че всички училища и детски градини в общината ще извършат благоустрояване със собствени средства и допълнителни, надграждащи дейности с финансовата подкрепа от Общината. Парите ще дойдат от преходния остатък, натрупан през последните няколко години във функция здравеопазване, предучилищно образование. Освен ремонтите се предвижда и увеличение на заплатите на медицинските специалисти, работещи в образователните институции.
Матанова бе категорична, че, при одобрение от страна на общинските съветници, проектите веднага могат да бъдат реализирани и да приключат преди края на учебната година. Средната стойност на училищните предложения е до 25 000 лева, а на градините до 10 000 лева. Няма да оправим дворните пространства напълно с тези мерки, акцентира още Матанова, допълвайки, че това все пак е решителна крачка към подобряването им.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.