Водещи новини

Представиха рейтинг на 535 институции в страната

Вчера от Програма Достъп до Информация представиха резултатите от проучването на Интернет страниците на институциите в системата на изпълнителната власт Рейтинг на активната прозрачност ‘2014 и първата Карта на финансовата, бюджетна прозрачност и интегритет на общините.

В общия рейтинг община Панагюрище се нарежда на 427-мо място, между общините Годеч и Костинброд, от общо 535 институции, включени в класацията. От оценяването при общините в област Пазарджик сме на предпоследно място – преди община Батак, като на първо място по прозрачност за интернет страницата си е община Ракитово. Най-много точки панагюрската местна власт е получила в раздела „Изпълнение на задълженията по закон за достъп до информацията“ и най-малко по секция – достъп до информацията.
В същото време от Портала на българските общини Kmeta.bg за март по темата „Култура и туризъм” кметът на общината Никола Белишки получи признание за най-добър градоначалник. При общините под 20 000 души отличието бе за друг кмет от областта –  Васил Гюлеметов, управник на Брацигово.

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.