Водещи новини

Откриват Многофункционалната спортна зала тази есен

През октомври или ноември тази година ще бъде открита официално Многофункционалната спортна зала, съобщи управителят на „Спорт Инвест Панагюрище“ Иван Нетов.

„Обикалям всички федерации, които имат офис в Министерството на младежта и спорта, и не само. Запознавам се с президентите и секретарите и взимам изискванията за провеждане на състезания и първенства в различните спортове, установявам контакти за бъдещото ни сътрудничество. Истината е, че нашата зала ще бъде най-красивата и модерната в България, в която ще може да се прави всичко. Очакванията са, че към края на юни ще приключи грубият строеж, а през октомври или ноември ще се реже лентата“, разказа той пред oshtepan.com.
Реализацията на Многофункционалната спортна зала ще е успешен пример за работещ модел на публично-частно партньорство.Това е поредната голяма инвестиция на „Асарел-Медет” АД в изпълнение на корпоративната програма за социална отговорност, насочена към мащабна и многопосочна подкрепа на родния край.
Игрището ще е с параметри 25 на 44 метра. Около него ще има две трибуни – северна и южна, като общият им капацитет е 1562 места. При необходимост има възможност да се монтират още 400 допълнителни седалки, пише в stroitelstvo.info
Към зрителските места водят шест стълбищни подходи, единият от които е дублиран и с асансьор. Осигурена е платформа за достъп на трудно подвижни лица. Входът за спортистите е ориентиран към специален паркинг за автобуси.
Под северната трибуна са проектирани 8 съблекални, две от които с капацитет за 30 спортисти. Предвижда се ресторант със 100 места, който ще има тераса за още 50 посетители с изглед към езерото в парка. 
Към основната зала ще има и по-малка, предназначена за тренировки на спортистите и загрявка преди състезанието. Игрището в малката зала ще има същите размери като това в главната, но няма да има трибуни. Предвижда се разкриването и на фитнес зала, както и на спортен магазин. За посетителите ще бъде изграден и отделен паркинг с 50 места за автомобили и с 5 за автобуси.
Пространството около спортната зала ще бъде допълнително облагородено и озеленено. Една от атракциите на комплекса ще е благоустрояването на занемареното в момента езеро. В него се предвижда да се изгради уникален пеещ фонтан, който да работи през летните месеци. През зимата пък модерна инсталация ще поддържа ледена пързалка.
Ще се даде възможност на училищата в община Панагюрище да ползват базата за провеждане на часове по физкултура, както и да се организират вътрешни спортни прояви. Предвижда се дори да се обособи кът за физически занимания с най-малките, както и възможност за провеждане на курсове по йога, каланетика, аеробика …

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.