четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Търсят нови таланти в рецитаторското изкуство в „Оборище – факел на свободата”

Четвъртият Национален конкурс за изпълнение на революционна поезия „Оборище – факел на свободата” ще се проведе на 5 април.

Организатори са Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий-1912” село Оборище, Община Панагюрище и Кметство село Оборище.
Заявките за участие ще се приемат до 21 март 2014 година на адреса на Читалището, съобщиха още от Общината. В конкурсната програма могат да участват индивидуални изпълнители и групи, разделени в две възрастови групи: до 15 години и над 15 години. Участниците могат да се представят с рецитали, драматизации или със стихотворения, посветени на революционната поезия.
Конкурсът за изпълнение на революционна поезия “Оборище – факел на свободата” има за цел да разпали у младото поколение на България родолюбиви чувства, да издигне националното ни самочувствие и самосъзнание, да се популяризира българската поезия с патриотична насоченост и не на последно място – да се даде възможност за изява на отделните участници, като се открият нови таланти в рецитаторското изкуство.
Регламент и форма за заявка участие – в сайта на Община Панагюрище на адрес: 
http://www.panagyurishte.org/index.php?option=com_content&view=article&id=602:2014-03-06-14-56-18&catid=20:2012-02-06-21-11-02&Itemid=13

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.