вторник , 21 май 2024
Водещи новини

Чествахме Деня на свободата

Трети март е ден славен и истинският български празник,

защото всички ние сме длъжни да отдадем почит на всички онези, които сбъднаха съкровената мечта на българите – за свобода и духовна независимост. Това бяха част от думите, с които днес кметът на община Панагюрище Никола Белишки приветства събралите се близо до Вечния  огън хора, за да отбележат 136 години от Освобождението на България.
Празникът започна с ритуал по вдигане на националното знаме. След благодарствения молебен в църквата „Свето Въведение Богородично” архиерейският наместник на Панагюрска духовна околия отец Атанас Манолов в кратко слово призова да бъдем благодарни за свободата си и да молим Бог за мир на този свят, за да се сбъдне мечтата ни за по-добър живот.
Пред Вечния огън след приветствието на градоначалника с едноминутно мълчание и свеждане на глави бе почетена паметта на загиналите за свободата на България. Членове на Регионален клуб „Традиция” – Панагюрище произведоха празнични залпове и връчиха няколко клубни карти на свои членове. В знак на признателност бяха поднесени венци и цветя от народния представител от ПП ГЕРБ Христо Калоянов, местната законодателна и изпълнителна власти, политически групи, четирите училища в Панагюрище, неправителствени организации, медии…
Тържественото отбелязване на Деня на българската свобода завърши с изпълнение на духов оркестър „Делчо Радивчев” и празничен звън на църковни камбани.

Вижте още

„Асарел-Медет“ АД честити Националния празник Трети март

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК! РЪКОВОДСТВОТО И СИНДИКАЛНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ  на „АСАРЕЛ-МЕДЕТ“ АД честитят националния празник Трети март …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.