Вицепрезидентът Попова зад Ден на националното знаме

Отговор на свое писмо до вицепрезидента Маргарита Попова получи подп. Михаил Неделев.

В него Попова заявява, че без колебание застава зад обявяването на Ден на националното знаме – идея, зад която освен Специализирания ученически батальон „Васил Левски” с командир подп. Неделев, застават и от Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите.
В писмото си вицепрезидентът на България пише още: „Специално ви поздравявам за каузата да подготвяте младежите да оказват компетентна помощ на бедстващи и пострадали, защото сложните времена, в които живеем, изискват и ценят подобна квалификация. Оказването на помощ в проблемни ситуации изисква знания и техника, но и морална съпричастност, а тя е ценност за цял живот.”
Идеята на подп. Неделев е Денят на националното знаме да бъде на 22 март – през 1879 година на този ден Учредителното събрание приема чл. 23 на Търновската конституция – „Българското народно знаме е трицветно и състои отъ белъ, зеленъ и червенъ цветове, поставени хоризонтално”.

Вижте още

Белгийско приложение за езиково обучение на бежанци печели първата награда на младежкия конкурс „Карл Велики“ за 2023 г.

Белгийско приложение за езиково обучение на бежанци печели първата награда на младежкия конкурс „Карл Велики“ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.