четвъртък , 28 март 2024

Вицепрезидентът Попова зад Ден на националното знаме

Отговор на свое писмо до вицепрезидента Маргарита Попова получи подп. Михаил Неделев.

В него Попова заявява, че без колебание застава зад обявяването на Ден на националното знаме – идея, зад която освен Специализирания ученически батальон „Васил Левски” с командир подп. Неделев, застават и от Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите.
В писмото си вицепрезидентът на България пише още: „Специално ви поздравявам за каузата да подготвяте младежите да оказват компетентна помощ на бедстващи и пострадали, защото сложните времена, в които живеем, изискват и ценят подобна квалификация. Оказването на помощ в проблемни ситуации изисква знания и техника, но и морална съпричастност, а тя е ценност за цял живот.”
Идеята на подп. Неделев е Денят на националното знаме да бъде на 22 март – през 1879 година на този ден Учредителното събрание приема чл. 23 на Търновската конституция – „Българското народно знаме е трицветно и състои отъ белъ, зеленъ и червенъ цветове, поставени хоризонтално”.

Вижте още

Панагюрище е част от турнето на виртуозния цигулар Васко Василев през ноември

Vasko & The Violin е името на предстоящото концертно турне на Васко Василев, което започва през …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.