С единодушие одобриха Бюджет `2014

С пълно единодушие от 20 гласа „за” за около час вчера Общински съвет – Панагюрище прие бюджета за 2014 година в размер на 14 412 719 лева.

След одобрението на годишната финансова рамка кметът на общината Никола Белишки обобщи оценките на председателите на постоянни комисии на ситипарламента – за балансиран и реалистичен бюджет, обсъждан в конструктивен диалог, осигуряващ нормалното развитие на всички сектори. Един от малкото упреци, които се чухаq бе от председателя на БСП Станимир Велчев, който изтъкна че е липсвала възможност за сравнение с планираното от миналата година – проблем, посочен и по време на триседмичните обсъждания в комисиите на ОбС. Относно преходния остатък, надвишаващ три милиона лева, с което се забавя развитието на общината, според Велчев, бе обяснено, че е търсен ефект и така няма да се налага местната власт да тегли кредити, за да покрие съфинансирането по европроектите или, ако се наложи, те ще са в по-малки размери.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.