четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Повече ученици и нови партньори в проект на Професионалната гимназия

Два пъти повече ученици и нови партньори се включват във втори етап на проект на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм.

Това става ясно от информация, публикувана във фейсбукгрупата на училището. „Ученически практики” се осъществява по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, като към фирмите „Асарел-Медет” АД и „Оптикс” АД, вече се присъединяват и Яна”АД; ЕТ „Старата къща” и Борест”ЕООД.
Практиката е с продължителност 240 работни часа и ще завърши през юли. След отчитане на резултатите на учениците ще се изплати стипендия в размер на 300 лева. Целите на партньорите по проекта са:
• Придобиване на професионални умения и навици в реална работна среда в съответствие с потребностите на пазара на труда.
• Лесен преход от образование към работно място и успешна реализация на нашите ученици на трудовия пазар.
• Подпомагане и насърчаване изграждането на стабилни партньорства между нас, като образователна институция, и работодателите от местната бизнес среда.
• Нарастване броят на учениците, които си намират работа непосредствено след дипломирането.
• Създаване на устойчиви механизми и възможности на работодателите за подбор на кадри/ученици доказали умения в реална работна среда/ и за непосредственото им включване на пазара на труда.
Снимки от стартиралите практики може да видите тук:  https://www.facebook.com/581385948538629/photos/pcb.747007601976462/747006605309895/?type=1&theater

Вижте още

Работни места има в изобилие в общините Панагюрище и Стрелча, желаещите за работа са кът

Дирекция „БЮРО ПО ТРУДА”  – Панагюрище съобщава, че къъм 6 март свободните работни местаза специалисти …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.