четвъртък , 28 март 2024

Среща за Прегледа на българските ансамбли*

Художествените ръководители на професионалните ансамбли за народни песни и танци от страната си дават среща в Пазарджик.

Ръководителят на пазарджишкия ансамбъл Атанас Чолаков съобщил за ПЗИНФО, че на 12 февруари в областния град ще дойдат светилата на българския фолклорен танц и песен.
Тази година домакин на проявата е Пазарджик. Прегледът ще започне на втори юни, а каква ще бъде неговата програма ще стане ясно след срещата в сряда, съобщават още от pz-info.com.
Участията през юни ще бъдат по график – всеки ден по един или два ансамбъла ще се явяват на прегледа, който се провежда през четири години. Това е много важно и показателно за всеки отделен ансамбъл на какво ниво е, какви постижения има, докъде е стигнал, как върви подготовката, има ли нови неща в самия ансамбъл и т.н.
През 2011 година, когато областният център бе домакин на Прегледа, над седмица на сцената на ДКТ „Константин Величков“ се изявявали ансамбли като „Филип Кутев“, „Тунджа“, „Пазарджик“, „Мизия“, „Пирин“, „Родопа“, „Добруджа“, „Дунав“, „Тракия“.
*Променена на 12 февруари
 
 

Вижте още

Панагюрище е част от турнето на виртуозния цигулар Васко Василев през ноември

Vasko & The Violin е името на предстоящото концертно турне на Васко Василев, което започва през …

Един коментар

  1. Фолклорен танцов състав „Средногорска жарава” не е с.Поибрене, а град Панагюрище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.