понеделник , 6 май 2024

Панагюрище остана без проект по Правителствена програма

Община Панагюрище е без нито един одобрен проект по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.

Това става ясно от публикуваните от Министерството на финансите одобрени проекти на общини и министерства. Проектните предложения, които местната изпълнителна власт подаде, бяха 11 и на стойност около 13 млн. лева.
Кметът на община Панагюрище Никола Белишки в телефонен разговор тази сутрин коментира: „Четири големи общини в България – Пловдив, Благоевград, Габрово и Монтана, чиито кметове са от ГЕРБ, нямат нито един лев от фонда. В област Пазарджик  две общини – Панагюрище и Ракитово, чиито кметове са от ГЕРБ, нямат нито един одобрен проект от 20 общо подадени. Община Панагюрище кандидатства с 11 проекта, не малка част от които работни, а не само като апликационни форми. За част от проектите дори има разрешение за строеж. Какво да коментирам?! Това е обида към жителите на община Панагюрище и към екипите, които са разработвали проектите. Ще припомня, че срокът за внасяне на проектните предложения беше до 24 януари. Как тази експертна комисия за толкова кратък срок успя да разгледа и оцени толкова стотици предложения? По какъв критерий ги оцени и по какъв критерий разпредели средствата? Ще е интересно и кои ще са фирмите, които ще спечелят изпълнението на тези проекти?
Според управляващите в момента в община Панагюрище няма никакви проблеми. Приемам това като висока оценка за работата си. Трябваше само да се знае по-рано, за да следвам тяхната логика при разпределянето на бюджета за повечето села в нашата община…“
Междуведомственият съвет за оценяване, приоритизиране и подбор на проекти и програмни предложения за изпълнение на целите на Публичната инвестиционна програма е разгледал над 1100 проектни предложения на общините, от които са удовлетворени 392 проекта.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.