сряда , 24 април 2024
Водещи новини

Догодина изтича договорът с Бизнес центъра

Договорът на Бизнес центъра в Панагюрище, намиращ се в сградата на Театъра, изтича през януари 2015 година, обясниха от Общинска администрация пред комисията по бюджет и икономика на общината на 4 февруари.

Въпросът бе поставен ден по-рано от председателя на Общинския съвет Веселина Зумпалова-Ралчева на заседание на комисията по териториално и селищно устройство. Питането възникна по време на обсъждането на Програмата за управление и разпореждане с имотите общинска собственост и различните възможности за отдаване под наем или продажби. Сред предположенията за срока, в който частта от Театър дом-паметника е била отдадена за безвъзмездно ползване на Бизнес центъра, бяха че с изтичането му, трябва да се мисли за бъдещия начин на ползване на имота.
През 2005 година с проекта на Министерството на труда и социалната политика JOBS бе създадена мрежа от 40 бизнес центъра, сред които и този в Панагюрище, в райони с висока безработица. Основната им цел е да се грижат за развитието и укрепването на микро и малкия бизнес в страната, включително и в областта на селското стопанство.
Години наред, преди да стане офис на JOBS, община Панагюрище правеше многобройни опити да отдаде помещението под наем. В обявите през годините се променяха и условията за наемане, част от които срокът на ползване и цената, само и само някой да стопанисва помещението. Коментарите бяха, че предишният наемател /в началото на 90-те години на миналия век/ го е оставил в безобразно състояние.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.