Ще акцентират върху задочното и вечерно обучение

Общо 27 училища от региона са заявили желание през учебната 2014/2015 година да осъществят прием на ученици по професии след 7 и 8 клас.

От тях 17 са професионални гимназии, две средно общообразователни училища, три помощни, едно оздравително, една прогимназия и едно възпитателно училище интернат съобщиха миналата седмица от Областна администрация Пазарджик.
Формите „задочно”  и „вечерно” обучение са застъпени в по-голяма степен в сравнение  с предходната година, като целта е да се даде възможност на по-голям брой младежи и девойки да продължат обучението си и да получат професионална квалификация е станало ясно още на заседанието на Комисията  по заетостта  към Областния съвет  за развитие. Предстои държавният план-прием за професионалното образование  и обучение в училищата от област Пазарджик за учебната 2014/2015 г. да бъде предложен за утвърждаване от министъра на образованието и науката.
Директорът на панагюрската професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм Лушка Апостолова, сподели, че не получила покана да присъства, но директорът на дирекция „Бюро по труда” Цеца Богоева потвърди намерението за акцентиране върху задочното и вечерно обучение, с което ще се даде още една възможност за хората, напуснали по различни причини образователната система.
През 2013 година приемът в родната профгимназия е бил по две специалности след седми клас, шест след осми клас и две в задочна форма.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Един коментар

  1. zdr imam 7 zavyr6e iskam da se qva za 8 klas kak da se zapi6a tel za vryska 0878668046

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.