събота , 27 април 2024

През втората половина на февруари почитаме Левски и Освобождението

Среща – разговор с проф. Стефан Дойнов, изследовател на живота и делото на Васил Левски е планирана за 19 февруари.

Тя е част от културния календар на Общината за февруари. Ще се състои от 17.30 минути в камерната зала на Театъра по повод 141 години от обесването на Апостола. На 21 февруари от 18:00 часа в Народно читалище „Виделина – 1865”, музикална зала, ще има среща с клуба на хумористите от Пазарджик.
По традиция на Месни заговезни в с.Оборище ще разиграят „Рогача”. Заедно с него на 23 февруари от 10:30 часа, от народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1912”
са организирали и народно веселие с участието на самодейци към читалището.
Втората проявя за февруари, след Деня на влюбените – 14 февруари, част от общинската инициатива „Младежка сцена”, ще е на 27 февруари, от 16:00 ч. в камерната зала на Театъра. С нея ще бъдат отбелязани 136 години от Освобождението на България чрез общински конкурс за рецитация „За теб, Българийо”.
В последния ден на месеца – 28 февруари, от 18:30 часа, в голямата зала на Театъра Държавна опера Пловдив ще представи операта „ТОСКА” ОТ ДЖАКОМО ПУЧИНИ.
Участват солисти от софийска сцена, балета и оркестъра на Пловдивската опера.

Вижте още

Кукери от с.Бъта привлякоха вниманието на туристическото изложение ”ВАКАНЦИЯ & СПА”

Днес в Централното фоайе на Интер Експо Център министърът на туризма Зарица Динкова откри официално …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.